0708-750 879 info@golvbiten.se

Skötsel av textilmattorna är minst lika viktigt som för trägolv, linoleum eller andra golv. Även om smutsen inte syns lika tydligt som på ett hårt golv så finns den där.

Frekvent dammsugning med ett turbomunstycke med roterande borstvalsar rekommenderar vi minst en gång i veckan eller oftare vid hårt trafikerade ytor. Fläckborttagning är viktigt att det görs omgående och gärna i samband med dammsugningen, ju längre en fläck sitter desto svårare blir den att få bort. Vi säljer tvättlappar som är väldigt smidiga för detta ändamål. Se till att ert städbolag sköter detta och använder rätt produkter, finns tyvärr många som slarvar med detta eller använder fel metoder som skadar mattan.

Djuprengöringen ska utföras 1 till 2 gånger om året och när vi gör detta brukar vi även ta de fläckar vi kan få bort. Men djuprengöringen tar framförallt bort grus, tungmetaller och damm som fastnat i mattan. Gruset gör att fibern i mattan slits fortare och gör att mattan inte håller lika länge. Damm och tungmetaller fastnar i mattan vilket är bra då de inte är i luften så man andas in det men när mattan blir mättad åker de upp i luften och vi andas in partiklarna. Därför är det viktigt att man kontinuerligt djuprengör mattorna för en sundare inomhusluft. Med en välskött textilmatta har man mindre mängd partiklar i luften än med hårda golv som parkett eller linoleum.

Vi tar endast 25 kr/kvm för en djuprengöring dock med en minidebitering på 3 500 kr. Behöver ni hjälp med en skötselplan hjälper vi gärna till och lägger upp en sådan och vi kan även konsultera och hjälpa ert städbolag med hur de ska ta hand om textilmattorna.

Kolla gärna på Ogeborgs skötselråd video här nedan, men det gäller inte bara Ogeborgs mattor utan alla textila mattor krävs att de sköts regelbundet för att man ska få ut det bästa från textilmattorna vilket är tystare arbetsmiljö, ombonad exklusiv känsla och inte minst renare inomhusluft!