0708-750 879 info@golvbiten.se

LINOLEUMGOLV STOCKHOLM

Snygga, lättskötta & miljövänliga golv
Få ett snyggt, hållbart och miljövänligt golv med hjälp av ett linoleumgolv i Stockholm. Golvbiten erbjuder moderna linoleumgolv som är vackra, hållbara och som kan fås i en mängd färger och mönster.

Linoleumgolv blev populära under 1800-talet då materialet först togs fram. Det bestod av restprodukter från olika industrier och gjorde det enkelt att få vackert färgade och mönstrade golv utan att investera i dyra kakel- eller klinkergolv som annars var alternativet.

Idag går inredningsmodet återigen mot att man vågar ta ut svängarna lite mer. Det är inte längre vitt vitt vitt som gäller utan man vågar sig åter på lite djärvare färgsättning. Något som har blivit mycket populärt är mönstrade golv och då är linoleum ett utmärkt material.

Moderna linoleumgolv

Linoleumgolv har haft lite oförtjänt dåligt rykte då de tidigare var ganska känsliga och behövde behandlas med vax regelbundet för att de skulle hålla. Dagens linoleum är slitstarkt och lättskött då det behandlas med moderna ytbehandlingsmetoder innan de installeras. De hanteras på samma sätt som ett vanligt vinylgolv, men har en behagligare yta och du slipper starka kemiska dofter.

De moderna linoleumgolven består av förnyelsebara råvaror såsom kork- och trämjöl, linolja och olika typer av harts samt är vanligtvis infärgade med naturliga färgpigment. Det gör dem till ett mycket bra miljöval och det finns till och med Svanenmärkta linoleumgolv.

Hör av dig till oss om du är intresserad av att lägga ett linoleumgolv i din bostad eller lokal i Stockholm!

 

Varför välja linoleumgolv för ett miljövänligt hem?

Linoleumgolv är ett utmärkt val för att skapa ett miljövänligt hem. Det är ett naturmaterial som är tillverkat av linolja, kalk, trämjöl, juteväv och naturliga pigment. Det är ett hållbart material som är lätt att underhålla och som är långvarigt. Det är också ett miljövänligt alternativ eftersom det är ett naturmaterial som inte innehåller skadliga kemikalier eller giftiga ämnen. Det är också ett lätt material att rengöra och det är lätt att återvinna. Linoleumgolv är också ett bra val för att hålla inomhusluften ren eftersom det inte släpper ut skadliga ämnen. Det är också ett bra val för att hålla huset svalt eftersom det är ett material som är lätt att hålla rent och som inte absorberar fukt. Linoleumgolv är ett utmärkt val för att skapa ett miljövänligt hem som är hållbart, lätt att underhålla och som inte släpper ut skadliga ämnen.

Hur man vårdar och rengör linoleumgolv för att hålla dem miljövänliga?

För att hålla linoleumgolv miljövänliga bör de vårdas och rengöras regelbundet. Följande steg bör följas för att uppnå detta:

1. Damma eller sopa golv med en mjuk borste för att ta bort lösa partiklar.

2. Tvätta golv med en miljövänlig rengöringslösning. Blanda en del vatten med en del miljövänlig rengöringsmedel och applicera på golv med en mjuk trasa.

3. Torka golv med en torr trasa för att ta bort alla rester av rengöringsmedel.

4. Applicera en miljövänlig golvpolish för att skydda ytan och ge den en glans.

5. Torka golv med en torr trasa för att ta bort alla rester av polish.

Genom att följa dessa steg kan man hålla linoleumgolv miljövänliga och se till att de håller sig rena och fräscha.

Linoleumgolv Stockholm Miljövänlig matta

De olika typerna av linoleumgolv och deras miljövänliga egenskaper

Linoleumgolv är ett miljövänligt och hållbart alternativ till andra typer av golvbeläggningar. Det är tillverkat av naturliga råvaror som linolja, kalk, trämjöl, juteväv och korkpulver. Det är ett långvarigt och hållbart material som är lätt att rengöra och som inte kräver mycket underhåll.

Det finns flera olika typer av linoleumgolv som alla har sina egna miljövänliga egenskaper.

Först och främst finns det traditionell linoleumgolv. Detta är ett av de mest miljövänliga golvbeläggningarna som finns. Det är tillverkat av naturliga råvaror och är helt fria från skadliga kemikalier. Det är också lätt att rengöra och kräver inte mycket underhåll.

Några tillverkare som vi brukar föredra att använda oss av är:

Forbo Linoleumgolv

Tarkett Linoleumgolv

Gerflor Linoleumgolv

Vill du få mer information om vårt utbud av linoleumgolv?