0708-750 879 info@golvbiten.se

LINOLEUMGOLV STOCKHOLM

Snygga, lättskötta & miljövänliga golv
Få ett snyggt, hållbart och miljövänligt golv med hjälp av ett linoleumgolv i Stockholm. Golvbiten erbjuder moderna linoleumgolv som är vackra, hållbara och som kan fås i en mängd färger och mönster.

Linoleumgolv blev populära under 1800-talet då materialet först togs fram. Det bestod av restprodukter från olika industrier och gjorde det enkelt att få vackert färgade och mönstrade golv utan att investera i dyra kakel- eller klinkergolv som annars var alternativet.

Idag går inredningsmodet återigen mot att man vågar ta ut svängarna lite mer. Det är inte längre vitt vitt vitt som gäller utan man vågar sig åter på lite djärvare färgsättning. Något som har blivit mycket populärt är mönstrade golv och då är linoleum ett utmärkt material.

Moderna linoleumgolv

Linoleumgolv har haft lite oförtjänt dåligt rykte då de tidigare var ganska känsliga och behövde behandlas med vax regelbundet för att de skulle hålla. Dagens linoleum är slitstarkt och lättskött då det behandlas med moderna ytbehandlingsmetoder innan de installeras. De hanteras på samma sätt som ett vanligt vinylgolv, men har en behagligare yta och du slipper starka kemiska dofter.

De moderna linoleumgolven består av förnyelsebara råvaror såsom kork- och trämjöl, linolja och olika typer av harts samt är vanligtvis infärgade med naturliga färgpigment. Det gör dem till ett mycket bra miljöval och det finns till och med Svanenmärkta linoleumgolv.

Hör av dig till oss om du är intresserad av att lägga ett linoleumgolv i din bostad eller lokal i Stockholm!

 

Vill du få mer information om vårt utbud av linoleumgolv?